Golfiin liittyvä vedonlyönti

Myös golfiin liittyy vedonlyöntiä. Mistä tässä vedonlyönnissä oikein on kyse? Kerromme tällä sivulla golfiin liittyvästä vedonlyönnistä pähkinänkuoressa.

Vedonlyöjät hyödyntävät tilastodataa

Tilastodata on nykyisin monen vedonlyöjän työkalu – näin on myös golfin osalta. Esimerkiksi PGA Tour -sivusto tarjoaa runsaasti golfiin liittyviä tilastoja. Tilastointimahdollisuudet ovat kehittyneet huimaa vauhtia viime vuosina esimerkiksi sen ansiosta, että nykyisin pystytään mittaamaan laserin avulla jokainen lyönti, joka suoritetaan kentällä turnauksen aikana. Tällaisten mittausmenetelmien avulla on mahdollista pilkkoa pelisuoritukset pienenpieniin osasiin ja tarkastella näitä osasia erikseen.

Toisaalta tulee myös muistaa, että nyt puhutaan lajista, jolle satunnaisuus on erityisen tyypillinen piirre. Monet muutkin Rahapelit ja nettikasinot ovat alttiita satunnaisuuden merkitykselle. Golfissa esimerkiksi pieni pomppu yllättävän kohteen päältä saattaa vaikuttaa pelitulokseen yllättävän paljon jopa ammattilaisten peleissä. Pomppu saattaa olla joko epäonninen tai onnekas.

Satunnaisuudesta huolimatta SG-tilastoinnin merkitystä ei tule kuitenkaan aliarvioida, vaan se on erityisen merkityksellinen tiedonlähde pyrittäessä arvioimaan, kuka menestyy kisoissa. SG-tilastoinnin perusidea on verrata pelaajaa keskimääräiseen pelaajaan kierrosten osalta. Tutkitaan siis sitä, montako lyöntiä hän häviää tai voittaa, jos hänen suoritustaan verrataan keskimääräisen pelaajan suoritukseen. Tarkastelu suoritetaan kierroksittain ja se voidaan jakaa avauksiin, lähestymisiin, lähipeleihin sekä putteihin. Viimeksi mainittujen osalta on tärkeää huomioida putin pituus. SG-tilastoa voidaan pitää pelaajan voimalukuna. Helppo saatavuus on SG-tilastojen vahvuus.

Vetoa voidaan lyödä golfissa erilaisista pelimuodoista

Golfista on olemassa erilaisia pelimuotoja, joten myös vetoa lyödään golfin eri muodoista. Yleensä suurimmat kiertueet tarjoavat kaikista parhaan pelitarjonnan. Tällaisia kiertueita ovat miesten PGA Tour -kiertue sekä European Tour -kiertue. Vetoa voidaan lyödä esimerkiksi siitä, kuka voittaa turnauksen tai pelaajien H2H-kohteista. H2H tarkoittaa sitä kumpi pelaaja menestyy paremmin kyseisessä turnauksessa. Head-to-head eli H2H-vedot ovat suosittuja, onhan niissä osumistodennäköisyys 50% luokkaa. Vedonlyöjän kannata H2H aiheuttaa tavallista vähemmän työtä, koska se vaatii ainoastaan kahden pelaajan analysointia eikä vaadi näin ollen kaikkien pelaajien läpikäymistä.

Erikoisvetoja on tarjolla kaikista suurimmissa golfturnauksissa, kuten WGC ja Majors -turnaukset. Tällainen veto saattaa liittyä esimerkiksi siihen kuka suomalainen pelaaja menestyy turnauksessa kaikista parhaiten. Toisinaan vedonlyönnissä saattaa olla apua myös esimerkiksi sääennusteiden seuraamisesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *