Millaisia ovat HGK:n Juniorifarmit?

Lasten sanotaan olevan tulevaisuuden toivoja, tästä syystä kerrommekin tällä sivulla hieman lähemmin maamme vanhimman golfklubin, HGK:n, junioritoiminnasta sekä erityisesti sen ylläpitämistä Juniorifarmeista.

Kenelle HGK:n Juniorifarmit on suunnattu?

HGK:n Juniorifarmit on suunnattu hyvin monenlaisille ryhmille. Ensinnäkin HGK:n Juniorifarmin Tsemppiryhmä on suunnattu 8-18-vuotiaille pelaajille, jotka ovat harrastaneet golfia vähintään kaksi vuotta. Näillä farmeilla järjestetään ohjaajatunteja sekä valmentajatunteja ja peli-iltoja. Tytöille HGK:n Juniorifarmit tarjoavat aivan oman ryhmänsä, Friidut-ryhmän, joka on suunnattu tytöille iästä riippumatta. Ohjaajatunnit, valmentajatunnit sekä peli-illat kuuluvat myös tämän farmin ohjelmistoon.

Farmi 1 -ryhmä on suunnattu 12-18-vuotiaille junioripelaajille ja Farmi 2 -ryhmä 7-12-vuotiaille junioripelaajille. Alle kouluikäiset golfin harrastajat voivat osallistua Snadit-ryhmän toimintaan. Toimintamaksu HGK:n Juniorifarmeilla on 200 euroa ja jäsenmaksu 100 euroa.

Mitä HGK:n Juniorifarmit pitävät sisällään?

Monipuoliset HGK:n Juniorifarmit on suunnattu juniori-ikäisille golfista kiinnostuneille harrastajille ja niihin voi osallistua aina täysi-ikäisyyteen asti. Toimintaa on tarjolla ympäri vuoden, mutta juniorin niin halutessa, on HGK:n Juniorifarmille mahdollista osallistua pelkästään kesäisin, jolloin lapsi tai nuori saattaa kaivata tekemistä koulun kesäloman aikana. HGK:n Juniorifarmin kesäkausi ulottuu toukokuusta syyskuuhun. Noin 120-130 juniori-ikäistä golf-harrastajaa osallistuu HGK:n Juniorifarmien toimintaan vuosittain.

Mitä tulee huomioida juniori-ikäisten golf-harjoittelussa?

Ensinnäkin juniori-ikäisten golf-harjoittelussa on tärkeää ottaa huomioon, että käytössä olevat välineet ovat oikeaa kokoa. Harrastaminen on vaikeaa vääränlaisilla välineillä, kuten väärän painoisella tai väärää pituutta olevalla mailalla. Junioreiden mielenkiinnon kohteet saattavat vaihtua tiuhaan, joten aivan harjoittelun alkuvaiheessa ei kenties kannata hankkia juniorille golfkenkiä. Aivan alussa voikin käyttää lenkkareita. Golfkengistä on kuitenkin hyötyä kentällä, joten niiden hankinta saattaa olla ajankohtaista siirryttäessä pelaamaan kentälle. Muistathan, että sade ei suinkaan estä golfin pelaamista, minkä vuoksi onkin hyvä huolehtia siitä, että juniorilla on kunnollinen sadevarustus – ainakin, jos hän osallistuu golf-leirille.

HGK:n Juniorifarmeissa harjoitellaan myös talvikaudella

HGK:n Juniorifarmien toiminta ei suinkaan rajoitu pelkkään kevät- ja kesäkauteen, vaan myös talvikaudella päästään harjoittelemaan. Tavikausi ajoittuu HGK:n Juniorifarmeilla loka-marraskuun vaihteeseen. Esimerkiksi Talin Makasiini on toiminut HGK:n Juniorifarmin talviharjoittelupaikkana. Sisätiloissa voidaan järjestää esimerkiksi lyöntitreenejä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *