Miten aloittelija pääsee alkuun golfissa?

Golf on kiehtova harrastus, joka sopii juniori-ikäisistä aina seniori-ikäisiin harrastajiin. Alkuun pääseminen saattaa aiheuttaa pientä päänvaivaa, minkä vuoksi tälle sivulle on koottu muutama vinkki, joiden avulla aloittelija pääsee helposti alkuun kiehtovan harrastuksensa parissa.

Range auttaa lyöntiharjoituksissa

Range on pitkäpinnainen apuri lyöntiharjoituksissa. Tästä syystä kannattaakin aloittaa lyöntien harjoittelu sen avulla. Toisaalta rangen kanssa harjoittelu voi alkaa pian tuntua tylsältä ja mieli halajaa viheriöille. Tällöin moni aloitteleva harrastaja suorittaa green card -kortin, joka oikeuttaa kiertämään golfkenttiä.

Millaiset mailat sopivat aloittelijalle?

Klubeilta saa yleensä vuokrata mailoja, mutta jos haluat ostaa omat, kannattaa lukea muutama vinkki aloittelijan mailojen ostoa koskien. Yleensä ensimmäisiksi omiksi mailoiksi hankitaan offset-mailat, joilla pallon lyöminen on erityisen helppoa niiden lapojen taustalla kiertävän erityisen metallikehän ansiosta. Kehän vuoksi mailoja kutsutaan myös kehäpainotteisiksi golfmailoiksi.

Nämä mailat antavat anteeksi monia aloittelijan virheitä. Niiden sweet spot on yleensä suurempi kuin tavallisissa golfmailoissa. Mailat auttavatkin aloittelijaa välttämään liian ohuita ja liian paksuja osumia, minkä ansiosta pelaaminen on tavallista helpompaa eikä alkuinnostus tyssää liian moniin epäonnistumisiin ja pelin junnaamiseen paikoillaan. Toisaalta offset-mailojen lyöntitarkkuus on tavallisten mailojen lyöntitarkkuutta heikompi, minkä vuoksi ne eivät sovellu edistyneemmille pelaajille. Pelitaipaleen alkuvaiheessa ne kuitenkin auttavat tekemään golfin pelattavuudesta tavallista helpompaa, minkä vuoksi niitä suositellaan aloittelijoille.

Ihan ensimmäisiin golfmailoihin ei välttämättä kannata upottaa kovin suuria summia rahaa, vaan halvatkin golfmailat voivat ajaa asiansa aloittelijan käsissä. Jo parilla sadalla eurolla voi löytää aloittelijalle sopivat mailat, mikä vähentää pelaamisen aloittamisen kynnystä. Yleensä aloittelija pystyy käyttämään ensimmäisiä mailojaan jopa 2-3 vuotta, joten ensimailat tulevat lopulta erittäin edullisiksi.

Aloittelijalle suositellaan yleensä karsittua puolisettiä mailoja, jotka voivat olla sekä rauta- että puumailoja. Tällaisesta setistä voi löytyä esimerkiksi rauta 5 -maila, rauta 7 -maila, rauta 9 -maila, PW ja SW -mailat, putteri, puu 3 -maila, puu 5 -maila sekä puu 7 -maila. Myös hybridi-mailoja suositellaan usein aloittelijoille ja niitä kutsutaankin myös rescue-mailoiksi. Nimi on osuva, koska alun perin niiden pääasiallinen käyttötarkoitus oli pelastaa golffari haastavista pelitilanteista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *